Image
Image
Image
Image

Directe omgeving

Rond de vakantiewoning

Neerpelt

'Goed leven, echt beleven', zo luidt de slogan van Neerpelt. Beleef het Klankenbos, een unieke collectie klankkunst in openlucht en geniet van een terras in de gratis speeltuin Scoutsrally of bij een van de cafeetjes in het centrum.
Dommelafvaart
Op wandelafstand van Dommelhuis bevindt zich de instapplaats voor de afvaart van de Dommel. Vaar het mooiste gedeelte van de Dommel tussen Neerpelt en Valkenswaard af per kano of kajak. Dwars doorheen drie prachtige natuurgebieden op weg naar de Venbergse Molen te Valkenswaard.
Fietsen en wandelen
In de omgeving starten verschillende wandel- en fietsroutes. Fiets langs het kanaal, door heide en langs vennen. Het fietsroutenetwerk sluit mooi aan op de fietspaden in Nederland. Ontdek vanuit het bezoekerscentrum De Wulp de vallei van de Dommel. Er zijn speciale wandelroutes voor kinderen in elk Bosland wandelgebied. Wandel- en fietsroutekaarten zijn beschikbaar op aanvraag  in de vakantiewoning.
Zwemmen

Geniet van uren waterpret in het zwemparadijs Lago Dommelslag Pelt, relax in de wellness of zwem in het sportbad.
Spelen

Speel, ravot en sport in de natuur, in het water, in de speeltuin, in het sportpark, ... met behulp van de leuke speelkaart (beschikbaar).
Brouwerij

Achel trappist is één van de trappistenbieren met het ATP-logo: het wordt binnen de muren van een trappistenabdij gebrouwen door de monniken zelf of onder hun toezicht. Geniet van een lekkere trappist in de herberg.

Ruime Omgeving

Steden
Dommelhuis is de perfecte uitvalsbasis voor uitstapjes van een halve of hele dag naar historische steden in de omtrek in België en net over de Nederlandse of Duitse grens, zoals Hasselt, Antwerpen, Aken, Eindhoven, Maastricht of luik.
Ook omliggende gemeenten hebben een ruim aanbod aan activiteiten. Het Glazenhuis in Lommel is een mooi voorbeeld van geschiedenis en kunst.
Mijnverleden
De steenkool is verdwenen in Limburg. Maak op de mijnsites van Beringen, Zolder, Houthalen, Zwartberg, Winterslag, Waterschei en Eisden en in de gemeente As kennis met de indrukwekkend gerenoveerde gebouwen of de mijnterrils getransformeerd tot groene heuvels vol biodiversiteit en activiteiten.
Bokrijk
Ontdek het domein Bokrijk in Genk met de grote openluchtspeeltuin. Of geniet van het arboretum. Met zijn achttien ha is deze aantrekkelijke tuin in een immens museum van bomen en struiken. Daarnaast neemt Het Openluchtmuseum van Bokrijk je mee terug in de tijd. Van het plattelandsleven van 100 jaar geleden tot de bruisende sixties… Kies een boeiende route uit en beleef een onvergetelijke dag in Bokrijk.
Pretparken
Verschillende pretparken bevinden zich op maximaal een uurtje rijden van Dommelhuis: Bobbejaanland, Efteling, pretpark de Valkenier, Speelland Beekse Bergen, Toverland of Plopsa Indoor Hasselt.
Dierentuinen
Reis in een dag over de wereld en ontdek verschillende diersoorten in Safaripark Beekse Bergen, de Zoo van Antwerpen, de Olmense Zoo of GAIAZoo.
© 2021 Dommelhuis. All Rights Reserved.